Savo Kosić za Fight Site: Nema straha, srušiću Bellator, a onda preći u UFC!

Autor | Mario Andrijasevic 14 | 08 | 2013 20:40 | Kategorija | intervjui | Izdvojene vijesti

Savo Kosić

Mladi Podgoričanin Savo Kosić 13. septembra naći će se pred velikim ispitom, ali će ispisati i istoriju crnogorske MMA i uopšteno borilačke scene.

Hector Ramires, borac koji se u oktagonu nalazio nasuprot legendama kao što su Rashad Evans i Forrest Griffin, biće protivnik Kosiću u njegovom prvom nastupu za Bellator, drugu MMA kuću svijeta. U razgovoru za “Fight Site”, Savo nam je ispričao svoju životnu priču, kao i put koji je morao da pređe kako bi stigao do prilike da se bori u Bellatoru.

S obzirom da u Crnoj Gori MMA do skora nije bio popularan, pretpostavljam da si počeo da se baviš nekim drugim sportom, te da si se kasnije orjentisao na MMA.

“Da, tačno. Počeo sam da se bavim košarkom, ali se u tome nijesam pronašao. Bez obzira što sam u tom sportu postigao neke rezultate, osjećao sam se neispunjeno, jer se jednostavno nijesam pronalazio u tome. Sve je to bilo blijedo i bio sam skoro nezainteresovan za sport.

S obzirom da sam uvijek bio dječak koji je mnogo očekivao od svijeta, i koji je takođe uvijek bio na strani pravde, često sam imao nesuglasice sa vršnjacima i starijim u školi ili na igralištima i terenima. Kada sam počeo da treniram kyokushin karate, i kada sam upoznao trenera Dragana Pešikana, moj život je počeo da se mijenja, sve je počelo da dobija smisao. Ubrzo sam ojačao, počeo da radim I pobjeđujem na mečevima, napredovao u školi, te završio policijsku akademiju. Sve nesuglasice sa drugima su nestale, i ubrzo su oni sa kojim sam imao problem postali neizmjerno fini. Izgleda da su osjetili strah, a neki i na svojoj koži kako nije dobro biti loš prema drugima”.

Da li se sjećaš prvog meča?

„Da, taj prvi meč sam radio u Podgorici, poslije samo par mjeseci treninga. Pobijedio sam momka koji je bio desetak godina stariji i sa većim iskustvom. To me podsjeća na meč koji me čeka. Prihvatio sam borbu sa momkom koji je bivši UFC borac, za vrlo kratak period za pripremu. Svi misle da je veliki zalogaj i pitaju KAKO? Jednostavno, strah ne osjećam. Jedino što osjećam je glad za pobjedom“.

Koliko je MMA za tebe ljubav i strast, a koliko način da zaradiš za život?

„Pa ako uzmemo u obzir da sam u Podgorici imao dobar posao u policiji i svoj klub, mogao sam da radim borbe i dovodim lažne protivnike, kao što to rade mnogi u regionu i tako grade svoje ime. Ja sam izabrao teži, ali pravi put. Došao sam ovdje, napravio klub po pola sa prijateljem, radim borbe i dobro mi ide. Sve upravo zbog toga što je MMA strast, a ne način da se zaradi. Da sam očekivao novac od toga, vjerovatno ga nikada ne bih dobio“.

Ko je uticao na Sava Kosića da počne sa MMA sportom?

„Uticao je život kroz koji sam naučio da postoji jedna opcija, jedan put – borba!“

Koliko je bilo teško krenuti sa MMA sportom u Crnoj Gori, s obzirom da se taj sport i dalje razvija kod nas?

„Prilično je teško. Moj projekat MMA klub Budućnost pomogao je mnogima, a tome mogu  da posvjedoče na stotine momaka iz Podgorice. Ja sam zbog toga ovdje, da se borim za svoju zemlju, i da joj konačno donesem znanje koje će ovaj sport unaprijediti na veći nivo“.

Koliku si imao podršku od države i sponzora, s obzirom da si uz Vasa Bakočevića jedini naš borac za ozbiljnijim skorom?

„Imao sam podršku od generalnog sponzora Blue Line, kao i Tažex i Krušo. To su jedni od rijetkih koji su u to vrijeme razumjeli prave vrijednosti. Sada iza sebe imam velike firme u Americi kao sponzore, ali ću uvijek biti zahvalan ovim ljudima”.

Kako je došlo do puta u Ameriku?

“Trebao sam da branim titulu prvaka svijeta na Floridi, no država nije imala da pokrije troškove, pa sam o svom trošku pošao na put”.

Kakav je život u Americi?

„Ja nijesam jedan od onih naših ljudi koji odu sa strane sa se slikavaju pored tuđih kuća i automobila. Mogu reći samo da te iste ljude koji se tako predstavljaju često samo čujem kada treba da im se pozajmi novac. Stvari u životu sam naučio da stičem radom, mada mi materijalno nije na prvom mjestu, i ne volim tim da se hvalim“.

Kontakt sa Bellatorom je sigurno nešto posebno, kakav je bio osjećaj kada si saznao da te želi druga MMA organizacija svijeta?

„Osjećaj je bio odličan. Jednostavno, odličan!“

Kakva su očekivanja pred debi meč sa vrlo iskusnim protivnikom kakav je Hector?

„Nemam očekivanja. Vidjećemo kako će se razvijati situacija. Reći ću vam samo da moje glavno oružje više nije stand up, već da se više oslanjam na to da ga završim gušenjem ili udarcima u parteru“.

Kakvi su uslovi za pripreme?

“Uslovi su vrhunski, već sam o tome govorio za FightSite.me. Treniram sa svim najjačim ljudima na svijetu i upravo su to čari prije svega ovog sporta, jer ovdje svaki dan učite neke nove stvari”.

Kakav je plan u Bellatoru, na kolike borbe si potpisao ugovor?

„Odradiću četiri borbe za Bellator, a kada pobijedim u svakoj, idem u UFC“.

Da li planiraš povratak u Crnu Goru?

„Naravno. Planiram da mladima napravim ono što ja nijesam imao“.

Kakav je Savo iz 2011. godine u odnosu na ovog danas, gledajući tehniku, kondiciju i snagu?

„Jeste li gledali film Hulk? Znate onu transformaciju? Ako znate, onda znate o čemu vam i ja pričam“, zaključio je Kosić intervju za „FightSite.me“.

Mario Andrijašević
mario.andrijasevic@fightsite.me

Oznake | | | |
OCIJENITE OVAJ ČLANAK
 
REJTING | 4.8/5 | 16 glasova |
31

KOMENTARIŠITE ČLANAK

Zabranjeno je reklamiranje, spamanje, vrijeđanje, grube psovke i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a korisnički računi njihovih autora suspendovani. FightSite.hr se ograđuje od izjava ili moguće štete koja bi mogla nastati izjavama pojedinaca. Obavezna polja označena su sa *

Molimo prijavite se kako bi mogli komentarisati.

 1. Avatar
  9
  nick.d
  28 | 08 | 2013 u 12:37

  sto se mene tice ja znam da su tamo svi na necemu i volio bih kada bi Savo oduvao Ramireza ali MMA sam po sebi postaje nista do poligon za isprobavanje novih hemija na vrhunskim sportistima.

 2. Avatar
  9
  nick.d
  28 | 08 | 2013 u 12:34

  tacno je to damage ali sport sam po sebi gubi smisao ne postizes taj rezultat ti nego nesto drugo pogledaj samo nesretnog Alistaira sto mu se desi u zadnja 2 meca od kad se ne bode najtezi nokauti ikada pogotovo sa bigfoot-om

 3. Avatar
  1905
  DamageDealer
  27 | 08 | 2013 u 20:23

  ako nema doping kontrola .. zasto ne? pobjeda je blize sa steroidima i nema je bez njih nakon nekog vremena..

 4. Avatar
  9
  nick.d
  27 | 08 | 2013 u 20:14

  kako je burazer pukao od TRT i steroida, cujes li pricu Hulk ovo ono. divan primjer mladima bodite se i docete na moje mjesto.

Fight Site : Dobrodošli !

Logiraj se

Izgubljena lozinka